You have reached the website

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ

 
Kaffee hilft uns beim Aufstehen, gibt uns Energie und gehört zum Beisammensein.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΦΕ;

"Ο καφές μας βοηθάει να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, μας δίνει ενέργεια και μας φέρνει κοντά."
"Πως θα νοιώθατε εάν μια μέρα τελείωναν τα αποθέματα του καφέ; Οι κλιματικές αλλαγές, η εξάπλωση των ασθενειών που αφορούν τις καλλιέργειες και η αποψίλωση των αγροτικών περιοχών καθιστούν αυτό το ενδεχόμενο πιθανό."

"Προκειμένου να βοηθήσουμε τους αγρότες να καλλιεργήσουν με βιώσιμο τρόπο καφέ στο μέλλον, χρειάζεται ένα σχέδιο - και με το NESCAFÉ SUSTAINABILITY PROGRAM το έχουμε!"

 
NESCAFÉ PLAN

"NESCAFÉ PLAN - ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ"

"NESCAFÉ PLAN - ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ"

"Δεδομένης της μεγάλης ποσότητας του καφέ συγκεκριμένης προέλευσης σε συνδυασμό με τις συνεργασίες μας με τους καλλιεργητές καφέ, το Nescafé Plan είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αειφορίας του καφέ στον κόσμο. Ο σεβασμός, για τους αγρότες καφέ, για τις κοινότητες τους και τον πλανήτη μας, είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την δέσμευσή μας για βιώσιμη καλλιέργεια καφέ και ταυτόχρονα το κίνητρο για την καθιέρωση του Nescafé Plan από το 2010."

"Δεσμευόμαστε να επενδύσουμε 300 εκατ. Ευρώ σε έργα βιωσιμότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα καφέ, ένα έργο που έχουμε ξεκινήσει από το 2010 και συνεχίζουμε μέχρι το 2020. Ωστόσο, για να εξασφαλίσουμε ότι η καλλιέργεια καφέ θα συνεχιστεί, δεν αρκεί να βοηθήσουμε τους καλλιεργητές καφέ να βελτιώσουν τους ρυθμούς παραγωγής ή να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν κάποιες βραχυπρόθεσμες προκλήσεις. Αντίθετα, πρέπει να ξανακάνουμε την παραγωγή καφέ ένα επάγγελμα, για το οποίο οι αγρότες είναι περήφανοι και που οι μελλοντικές γενιές θα ακολουθήσουν με χαρά. Αυτό απαιτεί την εκτέλεση έργων μεγάλης κλίμακας και την αφοσίωσή μας σε αυτό το όραμα. Ένα παράδειγμα της συνεισφοράς μας είναι η εκπαίδευση πάνω από 100.000 αγροτών καφέ, ώστε να μπορούν να εκμεταλλεύονται τις φυτείες καφέ τους με τον πιο οικονομικό και βιώσιμο τρόπο."

Με την υποστήριξη της Rainforest Alliance (διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση με βασικό στόχο την προστασία της βιοποικιλότητας) και της Ένωσης καφέ 4C, αναπτύξαμε τις Nescafé Better Farming Practices, που αποτελούν ένα παγκόσμιο έγγραφο αναφοράς για την εκπαίδευση των καλλιεργητών καφέ από τους οποίους προμηθευόμαστε τον καφέ μας. Μέσω του Farmer Connect, ένα πρόγραμμα που διασφαλίζει την άμεση αγορά καφέ, είμαστε σε συνεχή επαφή με τους καλλιεργητές καφέ και τους συνεταιρισμούς τους. Αυτή η άμεση επαφή μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε καλύτερα την εκπαίδευση που τους παρέχουμε στις ειδικές ανάγκες των τοπικών παραγωγών καφέ. Για την υποστήριξη του Nescafé Plan, έως σήμερα, εργάζονται περισσότεροι από 300 Nescafé Plan Σύμβουλοι Γεωργικών Πρακτικών, οι οποίοι συνεργάζονται με καλλιεργητές καφέ σε όλο τον κόσμο.

"Μια άλλη πρόκληση που σχετίζεται με την καλλιέργεια του καφέ είναι η φρεσκάδα και η ευρωστία των ίδιων των καφεόδεντρων. Μέχρι το 2020, το όραμά μας είναι να προσφέρουμε 220 εκατομμύρια πιο ανθεκτικά και υψηλής ποιότητας δέντρα καφέ. Μέχρι το τέλος του 2017, καταφέραμε ήδη να διανείμουμε 160 εκατομμύρια καφεόδεντρα σε καλλιεργητές καφέ με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Αυτό καθιστά το Nescafé Plan τη μεγαλύτερη ιδιωτική πρωτοβουλία για την υποστήριξη των καλλιεργητών καφέ."

"ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΑΦΕ"

 
Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ MIA ΣΟΒΑΡΗ, ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΣΧΕΣΗ.

 

"Στο τέλος του 2017, το 78% των παγκόσμιων αναγκών καφέ Nescafé Dolce Gusto® προήλθε από την υπεύθυνη προμήθεια καφέ στα πλαίσια του Nescafé Plan. Ωστόσο, η φιλοδοξία μας είναι να προμηθευόμαστε υπεύθυνα ολόκληρο τον όγκο του καφέ μας στο μέλλον."

 
Rainforest Alliance 4C CAS
ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ
ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ

"Προκειμένου να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας, χρειαζόμαστε ισχυρούς εταίρους. Μεταξύ άλλων, συνεργαζόμαστε με τις Υπηρεσίες Καφέ (CAS), για να διασφαλίσουμε ότι ο καφές μας είναι υπεύθυνης προέλευσης και συμφωνεί με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Κώδικα Αειφόρου Καλλιέργειας 4C"

"Στο πλαίσιο του Nescafé Plan, άλλος ένας στρατηγικός μας συνεργάτης είναι η Rainforest Alliance. Με τη βοήθεια ενός από κοινού αναπτυγμένο συστήματος παρακολούθησης και αξιολόγησης, αξιολογούμε μαζί σε συνεχή βάση, τα αποτελέσματα βιωσιμότητάς στις βασικές περιοχές ανάπτυξης."